måndag, september 18, 2006

Dags för katalogen 2007-2008

Hej alla kollegor!

Nu är det dags att börja blogga igen efter sommaruppehållet!

Och det är ju nu det gäller om vi ska kunna bli så integrerade som vi önskar med vår kursverksamhet i högskolans. Nästa läsårs katalog går snart i tryck. Här på SU gäller deadline 1/10.
Jag har fått propåer från tre institutioner här: Historia, Idéhistoria och Ekonomisk historia om att studenterna inom ett kommande masterprogram fr o m ht 2007 ska kunna välja bland ett antal 5-poängs färdighetskurser. Det man frågar om vi kan erbjuda är den typ av teman som vi har i Lärandets Galleria, vårt speciella LRC här på SU. Alltså IT-kommunikation/presentation i olika former liksom informationskompetens.
Nu kan ju inte biblioteket stå bakom poänggivande kurser utan vi måste liera oss med någon/några institutioner eller ämnen. Det finns säkert fler av er som har erfarenhet av detta. Själv har jag det tidigare endast när det gällde våra doktorandkurser på Malmö högskola, som ingick i ett ämnesövergripande utbud centralt. På den nivån tycker jag man kan ha fristående kurser i informationshantering men i övrigt inte. Vi bör i stället så mycket som möjligt ingå i ämnet så att sökandet blir situerat och anpassat även om studenterna också samtidigt får en generisk kompetens. (Visst är det ett hemskt ord! Ännu värre är väl anställningsbarhet. Informationskompetens är inte bättre men vad göra åt ord som bara etablerar sig!)
Är det någon som har hunnit formulera något inför tryckningen av katalogen? Är det någon som kommer igång redan detta läsår? Skriv gärna om det och annat här i bloggen som pågår bara året ut!